Anul 2012 – sfarsitul lumii

Acum cateva minute am citit “o stire socanta”. Redau pe scurt materialul:

Pentagonul aproba credinta mayasa: In 2012, lumea se va sfarsi prin foc

Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfarsi prin foc. Apoi, pantecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmand sa se nasca. Oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul, raspund afirmativ la toate acestea.

In ultimul timp, de cativa ani incoace, tot auzim diverse speculatii pe tema anului 2012 sau mai precis a datei de 21.12.2012. Asistam la discutii aprinse pe aceasta tema prin cafenele, baruri, ba chiar si la mesele de sah din Cismigiu, unde se dezbat problemele grave si pline de greutate ale politicii romanesti.

Ce spune lumea prin targ? Timpul s-a scurtat traind 16 ore in loc d e 24, ADN-ul uman este reprogramat modificandu-si structura de la 2 spirale la 12, vom patrunde in dimensiunea a patra si a cincea, creste nivelul vibrational al oamenilor, se schimba polii magnetici, axa pamantului o ia putin razna si se schimba, soarele nostru nu are ce sa faca si se aliniaza cu stelele din centrul Caii Lactee, ne indreptam cu pasi vertiginosi catre centura fotonica…si cate si mai cate.

Civilizatia Maya si-a prezis data propriei disparitii

In urma cu 3500 de ani, civilizatia Maya punea bazele unei stiinte care acum este numita astronomie. Au pus la punct un sistem calendaristic care determina cu acuratete structura anului solar, divizat in 18 luni a cate 20 de zile fiecare, plus o perioada “nefericita” de cinci zile care corespundea sfarsitului de an.

Au calculat date astronomice pentru perioade de milioane de ani, cat si ciclurile prin care aceasta planeta trece ireversibil. Bineinteles, toate acestea sunt sustinute in ziua de azi de stiinta. Inca de pe atunci, au calculat oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a stelelor, iar la nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani.

In prezent, ne apropiem de aceste doua mari schimbari, aflandu-ne la sfarsitul acestui mare ciclu, dar si la inceputul unuia nou. Civilizatia Maya, caracterizata de o inalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, si nu numai, evenimente pentru o lunga perioada de timp, chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii.

Pe 21.12.2012 se va naste Cel de-al Saselea Soare

Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfarsit in data de 21.12.2012. Ei spun ca pe 21.12. 2012 va culmina alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee! La aceasta data, lumina si umbra il vor proiecta pe Sarpele cu pene coborand pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat in piatra.

In acest ritm, in anul 2012, timpul va ajunge in punctul 0

Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe intreg mapamondul.Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica.

Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar.

Din 1980, rezonanta a inceput sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plang ca nu le ajunge ziua pentru ceea ce au de facut.

In acest ritm, in 2012, timpul va ajunge la punctul 0. Odata cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra (ceea ce e logic, si nicidecum paranormal). In ultimii mii de ani, liniile de camp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord.
Oamenii de stiinta au observat insa ca acest camp magnetic stabil incepe sa se schimbe, sa slabeasca. In ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, iar in ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.

La ce ne putem astepta?

Pe scurt, ne putem astepta la cataclisme de proportii mari, schimbari severe si bruste de clima, regiuni inundate, acoperite de apa si o restructurare geofizica. Ce se va intampla din punct de vedere spiritual la nivel planetar, ramane de vazut. Exista cateva ipoteze vizavi de schimbarile in plan energetic si spiritual:

– vise intense; creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte;
– timpul se contracta; corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creeaza un nou corp de lumina;
– toate bolile incurabile ale secolului XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;- cea de-a cincea lume se sfarseste in 1987, a sasea Lume incepe in 2012 (conform mayasilor); vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi, vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu, vom depasi necesitatea Banului, dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a patra;
– vom intra in Dimensiunea a cincea, planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit si va avea 12 spirale in loc de doua.

Sursa

Inchei aici citatul. Cred ca ati inteles mesajul. Tot in acelasi articol mai exista cateva titluri ca “Slabirea campului magnetic – mai multe cazuri de cancer” si “Schimbarile climei, mai grave decat terorismul”.

In urma unei cautari pe Google am aflat ca:

– exista aproximativ 305.000.000 de rezultate pentru cuvantul “2012” din care 321.000 sunt in limba romana;
– exista inca 175 de copii ale acestui articol;
– exista chiar si un website dedicat acestei teme;
– aceasta tema a fost tratata “in profunzime” de catre AIM Group (“un grup de tineri cercetatori ce activeazã în domeniul stiintelor de frontiera: parapsihologie, radionica, terapii alternative, trezirea puterilor subconstiente, experiente spirituale”) si alte site-uri “de profil”.

Imi permit sa dau un raspuns (preluat din mai multe surse de profil – .gov, .edu, etc):

In primul rand…de unde toata povestea cu Pentagonul? Am insistat sa caut pe site-ul Pentagonului informatia data si…e cat se poate de inexistenta. Nu exista nici macar ca si “stire SF” sau “sa radem cu Pentagonul”, deci cum poate cineva sa ofere acel text ca “stire a pentagonului”?

Apoi…va rog sa cititi putin despre Rezonanta Schumann de pe un site cu un minim caracter stiintific (Wikipedia) nu de alta, dar frecventele de rezonanta Schumann sunt lucruri cat se poate de reale. Acesta este si motivul pentru care multi dintre cei mai creduli dintre noi iau drept bune aceste texte aiuritoare (din nefericire credulitatea – alaturi de alta proprietate definita de Einstein ca fiind nelimitata – este larg raspandita pe planeta).

Ne putem imagina sistemul alcatuit din suprafata terestra, ionosfera (ambele sunt conducatoare de electricitate) si atmosfera cuprinsa intre ele (care se comporta ca un dielectric) ca pe o imensa cavitate rezonanta pentru undele electromagnetice. Sursele de radiatii electromagnetice implicate in rezonantele Schumann sunt reprezentate indeosebi de fulgerele si trasnetele produse in timpul furtunilor. Acesta este si motivul pentru care frecventele de rezonanta Schumann sunt urmarite atent pentru monitorizarea climei.

Sa vedem ce reprezinta aceste frecvente de rezonanta. Asa cum stiti, undele electromagnetice cu lungime de unda mare (adica de frecventa mica) au capacitatea de a urmari terenul, putand inconjura intreaga planeta. Atunci cand maximele si minimele undelor electromagnetice se suprapun la fiecare ocol al Pamantului, rezulta o crestere a amplitudinii acestora, o rezonanta. Pentru a calcula cu aproximatie cea mai joasa frecventa de rezonanta a „cavitatii rezonante terestre” este suficient sa impartim viteza luminii la circumferinta terestra. Obtinem aproximativ 7,8 Hz. Desigur, deoarece altitudinea ionosferei are variatii diurne si in functie de anotimp, aceasta valoare nu este una fixa. Ea poate varia cu plus sau minus 0,5 Hz. Mai exista si alte frecvente de rezonanta Schumann. Acestea sunt la 14,3, 20,8, 27,3 si 33.8 Hz.

Acum sa vedem mai intai: s-au modificat aceste frecvente de rezonanta Schumann in ultimii ani? Este evident ca pentru a se produce asemenea modificari este nevoie sa se modifice parametrii fizici ai cavitatii formata din suprafata terestra, straturile inferioare ale atmosferei si ionosfera. Aveti vreo cunostinta in legatura cu asemenea modificari? Abstractie facand de micile variatii (produse datorita diferentelor dintre zi si noapte, diferentelor dintre anotimpuri si activitatii solare), nu s-a intamplat nimic cu cavitatea Schumann. Este adevarat, in textul pe care l-am citat mai sus se scrie negru pe alb:

[…] cresterea frecventei de rezonanta Schumann se traduce prin scaderea progresiva a densitatii planetei […]

Consider ca aceasta afirmatie nu trebuie comentata prea mult… Cum masa planetei este constanta, inseamna ca ii creste volumul iar o asemenea crestere de volum nu a fost inregistrata de nici unul dintre satelitii care efectueaza masuratori de precizie asupra planetei. Este bine de stiut ca planeta noastra este atent monitorizata din spatiu iar dimensiunile ei sunt masurate cu precizii de ordinul centimetrilor. Frecventele de rezonanta Schumann sunt atent monitorizate de mai bine de doua decenii. Analiza lor ne permite sa avem o imagine globala asupra climei terestre. Rezultatele acestor masuratori sunt publice si nici una dintre ele nu indica vreo crestere a valorilor frecventelor Schumann!

Dar de unde apare legatura dintre timpul terestru si aceste frecvente? Nu uitati ca in text ni se spune ca:

[…] cresterea frecventei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viata pe planeta noastra sa corespunda de fapt cu numai 16 ore reale, in termenii timpului terestru. Pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam la ora actuala.

Cum vine asta? Avem ceasuri? Avem! Ce ne spun ele noua? Ne indica vreo accelerare a timpului? Haideti sa credem ca sunt influentate ceasurile terestre, asa cu nu mai putem detecta o accelerare a curgerii timpului. Dar ceasurile din spatiu? Ele cum de sunt influentate? Nu uitati ca orice vehicul spatial are la bord ceasuri de mare precizie, ele fiind folosite ca baza de timp pentru desfasurarea activitatilor programate. Ei bine, aceste ceasuri nu au “sesizat” nici o anomalie in curgerea timpului!

Sa presupunem acum ca este vorba doar despre o schimbare de perceptie a curgerii timpului pe care o resimte orice om:

Pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam la ora actuala.

Dar de ce aceasta schimbare pe care o resimtim noi, cei traitori pe planeta, nu este remarcata de astronautii de pe ISS? Acolo, dincolo de ionosfera terestra, nu ajung frecventele de rezonanta Schumann…

Cat despre restul afirmatiilor din textul citat, cum ar fi cea legata de trecerea in masa intr-o alt dimensiune, va rog sa imi dati voie sa nu le mai comentez. Dati-mi voie sa zambesc.

Later edit:

Imi cer scuze dar din greseala am blocat comentariile 😛 Articolul se poate comenta acum in voie…

4 Comments

 1. Stiam de mult de lucrul acesta…de toate aceste speculatii si de niste fenomene paranormale in muntii Bucegi legate tot de acest evenimet chipurile…dat TOTUL este in mana Tatalui si daca nici macar Domnului Fristos nu I s-a dat sa stie …cum ar putea oamenii sa stie…?si ce daca stii?cum intreba recent fratele pastor Liviu Stanescu..la ce foloseste mie si tie daca nu luam “masuri”?!
  Iubeste_L de Domnul Dumnezeul Tau cu toata inima ta, cu tot trupul si sufletul tau si n-ai a te teme de nimic, nici macar de sfarsitul veacurilor acestea lumesti…Cine se teme ,de altfel ,n-a ajuns desavarsit in dragoste…iar fara dragoste nu suntem nimic, mai ales pentru EL
  Domnul sa ne aiba in paza pe noi toti!

  1. Interesant de citit tot acest amalgan de evenimente apocaliptice ce umeaza sa cada peste noi in 21.12.2012 desigur sarbatorind Craciunul din 25.12.2012, cind inca nu am 12 cromozomi, timpul zero nu il vad, am tot doua miini si doua picioare, si nu zaresc dimensiunea a cincea. Astept inca planeta Nibiru dar ca la CFR, are mare intirziere. Autorii articolelor desigur s-au ascuns prin grote si prefera sa-si schimbe numele din buletin spre a nu fi vreo confuzie.

 2. :))))))))))))))))))))))))))))))
  acuma noh, asta este.. daca trebe trebe.. oricum sunt doar nishte baliverne.. aia cu ceasu mi-a placut.. eu nu stiu ce sa ma fac sa treaca ziua mai rpd.. stati voi linistiti ca in 2012 nu se intampla nimic interesant.. poate doar disparitia romaniei de pe harta..

 3. deci,cu toate ca nu am nimic cu ,,locuitorii,, Terrei,cred totusi ca pamantul are nevoie de o ,,spalare,, asa,zdravana!si cred ca acea spalare va avea loc acolo unde trebuie cel mai mult,Lumea Noua,America nebunilor! noi,romanii,in urma cu 200 de ani,habar n’avem ce se vorbeste despre acest sfarsit de lume si,bineinteles avem norocu’ de a ne afla exact unde trebee,sub egida Carpatilor.apele,de’ar fi sa creasca cu 900 de metri cum spunea intr’un articol,oricum nu ne’ar ajunge.cutremure?hmmm…hai sa nu zic ca nu ne’ar scutura putin,dar acuma MNO,cum zice ardeleanu’.deci,haidati in Transilvania,hehe!prin urmare,acest haos natural daca o fi sa fie,nu ne’ar afecta nu stiu cat,sper!am totusi un gand,referitor la ceva din exterior,ceva extraterestru,care se zice ca ar lovi Pamantul si,acel ceva este o planeta numita Nibiru!citind atatea minuni,nu sunt sigur care minte sau inventeaza si, care spune adevarul sau e pe aproape.nush de unde fereasca’ma atatea minuni…totusi,nibiru asta e destul de infricosator,lovindu’ne n’ar ramane din noi nici macar cacat de analize.scuzati expresia! mai sunt si alte aspecte in ceea ce priveste subiectul,dar ma abtin in fata altor amanunte!

Leave a Comment

Your email address will not be published.