Cel mai mare obstacol in viata

In scurta mea incursiune prin viata m-am lovit de suficiente obstacole. M-am lovit de imposibilitati fizice, psihice, de oameni, temperamente, comportamente, etc. Cu totii, de prea multe ori, ne depasim limitele si suntem mirati de “cat de departe poti ajunge daca vrei”. Te poti lupta cu lipsa banilor, lipsa resurselor, lipsa de apreciere, lipsa unei persoane dragi etc.

Un lucru impotriva caruia nu poti lupta este…un mod de gandire. Si daca acest mod de gandire nu apartine unei singure persoane ci unui grup, lupta este ca pierduta.

Un mod de gandire nu poate fi combatut. Un mod de gandire nu poate fi “intrecut”, nici “convins”. Nici macar manipulat.

Un mod de gandire nu poate fi apreciat sau criticat.

Un mod de gandire poate sa iti faca viata fericita sau ti-o poate transforma in mizerie.

Un mod de gandire e ceva ce trebuie luat ca atare.

Singura metoda de combatere a unui mod de gandire, considerat de catre o persoana sau un grup de persoane ca fiind eronat, poate fi schimbat doar din interior, de catre insusi “purtatorii” acestuia.

Cu toate acestea in momentul in care o persoana isi va schimba modul de gandire va fi brusc respinsa de catre cei care, pana nu de mult, imparteau aceleasi calitati si defecte.

Cred ca cel mai bun lucru care il poti face in lupta cu un mod de gandire e sa te retragi si sa astepti “vremuri mai bune”.

Bune … din punctul tau de vedere.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.