Fara viata

In ultimi ani observ ca se contureaza din ce in ce mai mult o caracteristica a “umanitatii”. Zic a “umanitatii” in general pt. ca se aplica la toate paturile sociale si cam la toate varstele.

Caracteristica despre care vorbesc este…lipsa unei vieti!

Cred ca stiti deja la ce ma refer. Si daca privesc la trecut, cred ca si eu eram exact in aceeasi categorie, a oamenilor fara viata. Poate jignesc, poate supar. Insa…aceasta e realitatea!

Unde sunt copiii din parcuri? Sunt acasa, izolati de orice “bacterie” sau “pericol public”. Se joaca Counter-Strike sau mai fac 2-3 “upgrade-uri” la caracterul WoW. Deci socializeaza. Online.

Unde sunt pushtanii care enervau babele in zilele linistite de duminica? Acasa, la laptop-uri. Isi construiesc reteaua de prieteni pe Hi5, Facebook, etc. Deci socializeaza. Online.

Unde sunt amicii care “merg la o berica” sau fluiera “gagicile din complex”? Ei…unde sunt… Pe sentimente.ro, cauta “gagici online”, 90x60x90, cu par pe piept, pe nume Vasile. Sau daca au norocul sa se “lege la cap” se apuca sa isi exprime frustrarile agramate pe diverse bloguri.

Asa cum fac eu acum.

Acum cateva minute vorbeam cu un amic/client:

– Bai..nu o lasam pe maine, ca am si eu o zi pe staptamana sa stau cu nevasta-mea.
– Na…ok…
– Ma, scoate-o si tu pe gagica-ta la un suc, la o plimbare, o prajitura…
– Pai e la servici, vine diseara… Ce sa fac altceva?

Asa e. Ce sa facem altceva? Aceeasi intrebare mi-o puneam si eu pana nu de mult. Si stiti la ce concluzie am ajuns? E una…banala…demodata: citeste o carte, plimba-te chiar singur, uita-te pe balcon, nu fa nimic. Stai. Doar stai si gandeste-te. Pun pariu ca nu poti.

Oamenilor, opriti-va! Uitati-va la ceas! De cate ore stati pe messenger? De cate ore va e laptop-ul/desktop-ul pornit? De cate ori v-ati verificat astazi e-mailul? De cate ori ati mancat astazi si cat timp v-ati dedicat acestui “obicei”? Cat timp v-ati dedicat VOUA astazi? Cate sute sau chiar mii de liniti ati tastat pana acum? Nu vedeti ca ne pierdem in propria noastra lume virtuala?!

Va las. Ma duc s-o ajut pe nevasta-mea la vase. In nici un caz nu voi mai pierde inca o zi aici, unde nimic nu e real.

4 Comments

  1. imi place cum gandesti 🙂 si eu am ajuns la aceeasi concluzie, nu dintr-o conversatie online, ci prin alta ipostaza, dar important e ca ne-am dat seama de asta; ca viata insemna sa simti mirosul de toamna in parc, nu sa vezi frunzele ingalbenite pe imaginea desktop-ului; viata inseamna sa stai la o cafea pe terasa cu cineva drag, nu tastand pe mess ore nesfarsite; viata inseamna sa te joci cu ai tai copii, nu sa ii lasi sa descarce toate prostiile de pe net de la 3ani; viata inseamna sa simti mangaierea celui de langa tine, nu sa te ridici de la calc in noapte tarziu si sa ajungi in pat dupa ce a adormit.
    pa si … sa traim frumos 🙂

  2. Ai dreptate, copii se mai joaca acum doar pe playstation sau pc.
    Ironic, reclama contextuala de langa acest articol este la sentimente.ro 🙂

  3. 100% adevarat. Dacă mă gândesc cum va arăta societatea noastră peste câțiva ani , mă îngrozesc… O să arate ca o plansă de CS sau WoW.

  4. …Bine macar ca se mai joaca si ei, pe PS sau ce-o fi, imi pare rau de cei ca mine care merg la scoala de la 8 la 17 dupa care mai fac 3 ore studiu individual si nu mai au timp nici de prietena, nici de plimbari prin parc, imi plang de mila, recunosc, dar am si de ce plange. Va doresc tuturor timp liber cat mai mult si idei nesfarsite!

Leave a Comment

Your email address will not be published.