Nu-mi plac mousii wireless

Cu ocazia zilei de nastere am primit un Kit Microsoft wireless de care m-am “atasat” foarte repede. Foarte frumos, foarte practic. Stai intins lejer in pat, poti lua tastatura in brate cand te-ai plictisit sa tastezi pe birou, poti face o gramada de chestii utile. Ce mai, un kit wireless e foarte folositor pt. cei care “traiesc alaturi” de calculatoare.

Am facut si cateva reguli ale acestor device-uri extrem de utile si prietenoase:

 1. Un kit wireless va reusi sa-ti taie inspiratia, va reusi sa-ti distruga ideea “aceea”, care daca nu o aplici atunci…s-a dus.
 2. Un kit wireless va ramane intotdeauna fara baterie nu atunci cand scrii chestii inutile pe messenger ci atunci cand ai cel mai mult de lucru.
 3. Un mouse wireless va functiona aproximativ aceeasi perioada si cu baterii 777 (cu 3RON), si cu Duracell (cu 50RON).
 4. Bateria unui mouse wireless nu se va termina niciodata dimineata sau seara, ci in mijlocul zilei.
 5. Niciodata bateria mouse-ului nu se va termina simultan cu cea a tastaturii.
 6. Bateria tastaturii se va termina intotdeauna cand ai cel mai mult de tastat iar bateria mouse-ului se va termina intotdeauna atunci cand ai cel mai mult de clickait.
 7. Un kit wireless nu te va lasa sa-l vorbesti de rau.

Ar mai fi de scris macar pana la 10 insa momentan se aplica legea 7. Ma apuc sa caut mouse-ul vechi.

6 Comments

 1. nu tin chiar la fel bateriile. cele ieftine cateva saptamani, sony (nu alkaline) cam o luna, duracell cateva luni.
  si nu se termina doar ziua, se mai termina si noaptea cand nu ai de unde sa mai iei altele, si nici de iesit atunci nu e tocmai comod 🙁

 2. Foarte curios acest consum mare. Eu am un Kit Logitech MX3200. Bateriile din tastatura sunt din ianuarie iar bateriile din mouse sunt din martie. Cu astea am jucat nfs, medal of honor si am scris o lucrare de diploma, ce mai, am sta cu mouse-ul in mana cam 10 ore pe zi. In cartea tehnica la tastatura zice cam 12 luni ca vor tine (cele originale Duracell) iar la mouse pana la 5 luni.
  Deci verifica mouse-ul ala, daca se inchide automat cand nu il folosesti sau daca nu ramane ceva pe tastatura peste noapte(obiecte care apasa butoanele, de exemplu o carte). Hai ca nu sunt chiar asa de oribile astea wireless. (parerea mea) 🙂

 3. @BDF: se inchide, nu ramane nimic pe tastatura… Am sa caut alt tip de baterii… Cine stie, poate nu-i plac Duracell-urile noastre romanesti… 😛

Leave a Comment

Your email address will not be published.