Quo vadis?

Peste cateva zeci de minute vom intra, ca sa citez pe cineva, intr-un nou “an conventional”. Sunt sigur ca in aceasta perioada si mai ales astazi ati primit suficiente SMS-uri, telefoane, mailuri si “mass-uri” cu “La multi ani!”, “Un an nou fericit!”, etc. Desigur, e politicos, frumos, placut. Conventional.

Cu aceasta ocazie de “incheiere a anului”, nu vreau sa iti urez si eu doar ceva conventional, politicos, frumos, placut. Vreau sa-ti pun o intrebare.

Quo vadis?*

Ce ai facut in anul care tocmai trece sau…a trecut. Ce vei face in anul care va sa vina sau…a venit? Unde vei merge? Unde va merge viata ta? In ce directie?

Quo vadis?

Am terminat cartea cu acelasi titlu chiar in seara de Craciun si pot spune ca mi-a dat mult de gandit. Ne place ideea ca Cineva s-a nascut pentru noi. Ne dam cadouri in cinstea nasterii Lui, ne bucuram si ne veselim. La fel si in aceasta seara. Insa cine sa gandeste la ce e mai important poate decat nasterea Sa, si anume…moartea sa?

Opreste-te in aceasta ultima si prima seara, doar pt. cateva secunde. Nu iti “cer” nici macar un minut, poate pretios, din aceasta ocazie unica si speciala. Doar cateva secunde. Opreste-te si intreaba-te…

Quo vadis?

*Pentru mai multe informatii legate de “quo vadis” va recomand acest articol pe Wikipedia (in limba engleza).

3 Comments

  1. 🙂 cam tarziu ai citi si tu cartea asta, adika ma rog, sa citesti o carte buna nu e niciodata prea tarziu dar….hm, ziceam si eu! oricum foarte frumoasa reflectia ta si buna in perioada asta! si acuma ma alatur si eu si Nu iti spun LA MULTI ANI…

Leave a Comment

Your email address will not be published.