Tu sau Viata?

In viata se “intampla” diverse evenimente. Luam aceste evenimente drept “punctul X”. Intrebarea e acum, cine pe cine afecteaza? X pe Tine sau Tu pe X?

Religia zice ceva asemanator filozofia, in sensul ca X e parte din Tine. Mai bine zis X nu e diferit de tine.

X e…Tu!

Deci cel mai important e cum interpretezi tu pe X, ce concluzii si invataturi tragi. Apoi ce urmeaza sa faci pt. ca totul se bazeaza pe alegeri.

Un lucru rau sau o serie de lucruri rele consecutive nu trebuie sa te influenteze neaparat in mod negativ iar teoria cum ca “lucrurile rele din viata te coboara” e total gresita. Ele nu te cobara ci te urca, daca sti cum sa urci pe ele.

Ele sunt ca niste “scari”. Poti sa urci, sau poti sa cobori.

Concluzia? O viata fericita depinde prea putin de cei din jur. O viata fericita depinde cel mai mult de TINE!

1 Comment

  1. Suna mai degraba poetic ce spui tu (X..e tu!). Ontic, identitatea dintre X si tu este un nonsens. Desigur, X poate fi rezultatul unor factori structurali asupra carora tu nu ai o influenta directa (X->tu), dar de multe ori tu (sau o multitudine de tu aflati in interactiune) definesc X-ul (Tu->X). X-ul nu are nici el o identitate unitara.
    Raportat la o situatie concreta, adesea percepem o parte a X-ului si putem actiona partial asupra lui X. Cum actionam? …din nou determinism dialectic 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.